Etik? Sådan skal du tage foranstaltning Business

Når bedt om at skrive et lille stykke om etik og integritet i erhvervslivet, var mit første tilbøjelighed til at trække på personlige erfaringer.

Alle har dårlige erfaringer at relatere. Vi beskæftiger os med en business fastlægge, at vi blev behandlet lurvet derfor at virksomheder har ingen integritet. Eller måske vi er uenige om gennemførelsen af en restitution, dermed virksomheden eller ejer har ingen etik.

Snarere end benytter etik eller integritet til at beskrive forretningsmetoder, kunne en bedre definition være “karakter”.

Min støvede gamle kopi af Webster’s New World ordbog indeholder følgende definitioner til brug i denne sammenhæng:

> etik… undersøgelse af standarder for adfærd og moralsk dom; moralfilosofi.

> integritet… kvalitet eller tilstand af væren lyd moralsk princip; retlinethed, ærlighed og oprigtighed.

> karakter… en persons mønster af adfærd eller personlighed; moralske forfatning. moralske styrke; selvdisciplin, udholdenhed, etc. omdømme.

Hvis du vil se på disse definitioner kan du se, at etik drejer sig om standarder for adfærd. Periode. Etik er… ingen gode eller dårlige kommer ind i blandingen. Integritet enten er eller er ikke. Sundt moralsk princip er observatør eller slutbruger.

Det siger sig selv, derfor, at den bedste målestok for god eller dårlig praksis falder til grundlæggende “karakter”.

Okay, betyder så hvad alt dette har at gøre med erhvervslivet. Nå, jeg ville ønske, jeg havde en nikkel for hver gang nogen har bedt mig følgende spørgsmål:

“Hvordan jeg fortælle, hvis en virksomhed er god eller dårlig?”

“Hvordan ved jeg hvor man kan shoppe?”

“Har de en god forretning?”

Mit svar er altid det samme… kontrollere frugten på træet. Hvad er mønstret af adfærd? Hvad er virksomhedens reaktive personlighed? Er den moralske forfatning, fleksibel snarere end stive? Kontrollere omdømme.

Offline verden giver mange ressourcer til at bestemme de mønstre og tendenser af virksomheder. Handel sammenslutninger, handelskamre, bedre business kontorer osv.

I online-verdenen, men er vi stadig trampede murky waters når det kommer til måling af “tegnet” i en virksomhed. Langt den bedste vej at gå er udtalelser.

Udtalelser på din hjemmeside er kraftfuld. Men de skal være ærlig og oprigtig. Ikke bare gøre dem. Tilføje et link tilbage til udbyderen og det vil øge din troværdighed TENFOLD!

Nu ved jeg, hvad du tænker, “hvem ønsker at besvare tonsvis af e-mail til mig?” ingen. Det er derfor du brug den tilgængelige teknologi ved hånden. Med tilladelse af forfatteren, bruge en linje eller to af deres vidnesbyrd på dit websted med et link til en autoresponder for hele meddelelsen.

Nu, læne sig tilbage og se din troværdighed soar!

Patty Baldwin © 2001