Aldersdiskrimination i arbejdsstyrken

FØRST var der sexisme, sÃ¥ var racisme, der nu er en anden ‘isme’ er klar til at forÃ¥rsage mere hovedpine for South Wales arbejdsgivere – herunder hvordan de ord deres jobannoncer.

Regeringen i øjeblikket beder folk om deres synspunkter om planer om at forbyde aldersdiskrimination på arbejdspladsen ved næste oktober.

Høring – kaldet “Alder Matters” – spørger, hvordan det Forenede Kongerige bør gennemføre beskæftigelsesdirektivet EU, som forbyder enhver aldersdiskrimination i beskæftigelse og erhvervsuddannelse.

Og advarsel til uvidende arbejdsgivere er: pas på faldgruberne.

Direktivet dækker emner, herunder:

Ophugning af obligatoriske pensionering aldre hvor arbejdsgivere kan afskedige medarbejdere når de når en vis alder – medmindre det kan godtgøres

Muligheden for en standard pensionsalder 70, når arbejdsgivere kunne kræve ansatte at trække sig tilbage uden at skulle begrunde deres afgørelse.

Situationer hvor arbejdsgivere kunne, under særlige omstændigheder kan begrunde behandle mennesker forskelligt på grund af deres alder.

Ændringer af lovgivningen vedrørende uberettiget afskedigelse og redundans.

Det vil også betyde, at en række dagligdags eksempler af alder diskrimination vil blive forbudt, herunder arbejdsgiver fortæller en arbejdstager, de er for gammel til at gå på uddannelsesprogrammer, og en bar på reklamer angive øvre alder begrænser for applikationer.

Trods det faktum, at ny lovgivning i 2006 vil forbyde henvisning til alder i job annoncer, aldersdiskrimination er stadig udbredt i øjeblikket.

En ny undersøgelse af CIPD (Chartered Institute of Personnel og udvikling) finder, at 1 i 5 jobsøgende er blevet afskrækket fra at anvende til en position, fordi det indeholdt en aldersbegrænsning.

Undersøgelsen viser, at selv om fordomme er meget værre for dem over 40, 1 i 12 af dem under 35 var også forskelsbehandling for at være for ung. Ud over dette, to gange dette nummer tror de er blevet forkastet for at være for ung, men har ingen beviser.

Af 2006 vil sådan praksis være ulovligt med ny lovgivning forbyder enhver henvisning af alder i rekruttering annoncer, interviews eller på arbejdspladsen.

CIPD advarer arbejdsgivere, at de skal begynde at ændre deres måder straks i stedet for at vente for regeringen at gennemføre lovgivning fra Europa.

CIPD siger, at dømme folk af deres alder skaber kunstige problemer på arbejdsmarkedet og effektivt blinds organisationer til oplagte finansieringskilder talent.

Men med en skrumpende yngre befolkning og en voksende ældre en, vil arbejdsgiverne har intet andet alternativ end at ændre. Arbejdsgivere vil kræve en forståelse af, hvordan du administrere, rekruttere, belønne, uddanne og motivere medarbejdere på tværs af alle aldersgrupper og på alle stadier i deres karriere. Derudover vil hele konceptet af pensionering skulle revurderes.

Undersøgelsen påpeger også, at i 2050, vil der være kun to arbejdende folk til støtte for hver pensionist. Men hvis ældre mennesker ikke blev diskrimineret, den britiske økonomi ville have fordel af mere end £30 milliarder om året, mere end nok til at betale for en indtjening i forbindelse med staten pension for alle, uden stigninger i beskatningen.

Men vil teorien kæmper for at overvinde virkeligheden for mange arbejdstagere, der kunne fortsætte med at føle at de er på lossepladsen karriere i en alder af 40?

Dette direktiv er alle sterling ting, og lad os håbe de tilsyneladende gode intentioner vil standse enhver nuværende negative praksis, men hvor sandsynligt er reglerne vil ændre opfattelser eller adfærdsmæssige mønstre?

Én mistænkte virkeligheden er, intet vil virkelig forandring end fremkomsten af nye lovgivnings-aware processer, mere omhyggeligt formuleret jobannoncer og en stadigt stigende proceslysten befolkningen bevidst om mulighed for.

Arbejdsgivere har mange faktorer at overveje, når rekruttering af nøglemedarbejdere. Det ultimative valg af kandidat vil være mangesidet med alder en gyldig overvejelse blandt mange andre kriterier.

Det endelige valg vil altid være den mest passende person for den rolle, der er tilgængelige inden for budgetmæssige parametre.

Men man kan ikke komme væk fra det faktum, at få ældre vil lukke nogle døre og begrænse muligheden for.

Dem, der bor på greyline, dog bør leve håbet at de gode arbejdsgivere, der er derude vil sikre, at erfaring og visdom fortsat betydelig vægt så godt.